מה זה פרייבט אקוויטי?
פרייבט אקוויטי הוא סוג השקעות אלטרנטיבי ומורכב מהון שאינו רשום בבורסה ציבורית. פרייבט אקוויטי מורכב מקרנות ומשקיעים שמשקיעים ישירות בחברות פרטיות , או שעוסקים ברכישות של חברות ציבוריות, וכתוצאה מכך מחיקת ההון הציבורי. משקיעים מוסדיים וקמעונאיים מספקים את ההון להון פרטי, וניתן לנצל את ההון למימון טכנולוגיה חדשה, ביצוע רכישות , הרחבת הון חוזר ולחיזוק המאזן.
הבנת פרייבט אקוויטי
השקעות פרטיות מגיעות בעיקר ממשקיעים מוסדיים ומשקיעים מוסמכים , שיכולים להקדיש סכומי כסף נכבדים לתקופות זמן ממושכות. ברוב המקרים, נדרשות תקופות אחזקה ארוכות במידה ניכרת להשקעות פרטיות על מנת להבטיח תפנית לחברות במצוקה או כדי לאפשר אירועי נזילות כגון הנפקה ראשונית (הנפקה) או מכירה לחברה ציבורית.
יתרונות הפרייבט אקוויטי
הון פרטי מציע מספר יתרונות לחברות וסטארטאפים. היא מועדפת על חברות מכיוון שהיא מאפשרת להן גישה לנזילות כחלופה למנגנונים פיננסיים קונבנציונליים, כמו הלוואות בנקאיות בריבית גבוהה או רישום בשווקים ציבוריים. צורות מסוימות של הון פרטי, כגון הון סיכון, גם מממנים רעיונות וחברות בשלב מוקדם. במקרה של חברות שנמחקות מהבורסה, מימון הון פרטי יכול לעזור לחברות כאלה לנסות אסטרטגיות צמיחה לא שגרתיות הרחק מהזוהר של השווקים הציבוריים. אחרת, הלחץ של הרווחים הרבעוניים מקטין באופן דרמטי את מסגרת הזמן העומדת לרשות ההנהלה הבכירה להפוך חברה או להתנסות בדרכים חדשות לצמצם הפסדים או להרוויח כסף.
חסרונות של פרייבט אקוויטי
לפרייבט אקוויטי יש אתגרים ייחודיים. ראשית, זה יכול להיות קשה לחסל אחזקות בפרייבט אקוויטי מכיוון שבניגוד לשווקים ציבוריים, ספר הזמנות מוכן שמתאים בין קונים למוכרים אינו זמין. על חברה לבצע חיפוש אחר קונה כדי לבצע מכירה של ההשקעה או החברה שלה. שנית, תמחור מניות לחברה בפרייבט אקוויטי נקבע באמצעות משא ומתן בין קונים למוכרים ולא לפי כוחות השוק, כפי שקורה בדרך כלל בחברות ציבוריות. שלישית, זכויותיהם של בעלי המניות הפרטיות נקבעות בדרך כלל על בסיס כל מקרה לגופו באמצעות משא ומתן במקום מסגרת ממשל רחבה המכתיבה בדרך כלל זכויות לעמיתיהם בשווקים הציבוריים .